Zwemles speciale doelgroepen

Zwemles speciale doelgroepen

Voor kinderen die niet kunnen deelnemen aan de ‘zwemlessen’ zijn er toch vele mogelijkheden om te leren zwemmen. Dit is dan geheel op maat aangepast voor elk individu.  Zo is het zwembad geheel aangepast en hebben we een bedlift en stoellift aanwezig zodat ook rolstoelafhankelijke kinderen kunnen zwemmen in het extra warme zwemwater (31,5 C).

De lesopbouw blijft dezelfde als bij de easy-swim methode. Deze is dan geheel op maat voor ieder individu met als doel zelfredzaam en zwemveilig te worden. Voor deze leerlingen zijn er ook volwaardige zwemdiploma’s te behalen volgens de normen van Envoz.

Zwemschool het Zwemmertje is gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met een motorisch lichamelijke beperking (Spierziekte, CP, NAH, rolstoelafhankelijk) en kinderen die motorisch ‘onhandig’ zijn. Ook andere bijzonderheden zoals ADHD, DCD, Autisme, Downsyndroom  of en andere speciale doelgroepen (visuele en auditieve beperkingen) zijn welkom in het zwembad.

Verder zijn er ook activiteiten voor kinderen die al een zwemdiploma hebben maar toch deze vaardigheden willen bijhouden of gaan oefenen voor andere volwaardige zwemdiploma’s.

Voor extra info, tarieven of tijden kunt u contact opnemen met Zwemschool het Zwemmertje.