Even voorstellen

Wie ben ik?

Mijn naam is Ruud van de Kerkhof. In 1999 heb ik in Goes mijn CIOS opleiding afgerond en mijn diploma gehaald. Na het behalen van het diploma Zorg en Hulpverlening en Zwemonderwijzer heb ik vele jaren als sport-/ zweminstructeur bij verschillende bedrijven met
diverse doelgroepen gewerkt en heb ik veel ervaring opgedaan en een duidelijke eigen visie ontwikkeld. Na ruim 6 jaar gewerkt te hebben met kinderen en volwassenen in het regulier heb ik de overstap gemaakt naar het speciale onderwijs. Ik werk op dit moment bijna 16 jaar op de Mytylschool Eindhoven bij de afdeling bewegingsonderwijs.

 

 

 

 


 

Wat doe ik?

Het geven van leuke,  uitdagende maar vooral logische zwemlessen waarbij het kind centraal staat en niet de methodiek! Elke les wordt bekeken hoe we maximaal rendement uit de les kunnen halen waarbij plezier ook een heel belangrijk element is.

Door mijn jarenlange ervaring en het werken met veel verschillende doelgroepen in elke leeftijdscategorie kan ik voor ieder individu een logische, uitdagende maar vooral leuke les aanbieden. De lessen zijn op maat en resultaat gericht. Dit komt door het opdoen van positieve bewegingservaringen. 

Zwemschool Het Zwemmertje  is er voor kinderen met een ( motorische ) beperking die vastlopen in het reguliere zwemonderwijs.

 


Wat vind ik belangrijk?

Dat iedere leerling met een ( motorische ) beperking op zijn of haar manier met plezier moet kunnen leren ‘zwemmen’. Voor de een zal dat voortbewegen op de rug zijn en voor de ander het volledige zwem-ABC.

Voor elk leerling op maat lessen aanbieden die aansluiten bij de belevingswereld van het kind en waarbij iedereen op eigen niveau leert. Ook het sociale aspect vind ik belangrijk zodat leerlingen met elkaar kunnen omgaan, en leren samenwerken. Ook zelfstandig kunnen werken is waar we aan werken.

 

 

 

 

 

 

Het behalen van een zwemdiploma

Plezier en Vertrouwen in het water zijn een belangrijke voorwaarden wat nodig is om te leren.  Dit zal het behalen van een diploma makkelijker maken. Door in diep(er) water te beginnen wordt er veel (onbewust) bewegingservaring opgedaan. Ook komen elke les de verschillende basis elementen aan bod. De kinderen worden begeleid door 1 of meerdere zwemonderwijzers in groepen van maximaal 6 tot 8 kinderen. Door het werken in  kleine groepjes zal het leerrendement worden verhoogd en dit vergroot de veiligheid en het vertrouwen. Ook de zelfstandigheid gestimuleerd worden. De zwemplezierles duurt 30 minuten.

Het Zwemmertje is erkend door Easyswim